Hoppa till innehåll

Tips på julgodis – Marsipanbröd

      Julgodiset som hänger med mig varje år – söta marsipanbröd/marsipangodisar. Jag är en av dom där som äääääälskar mandelmassa/marsipangodis. Kanske är jag en av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Tips på julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt
 
 
 
Julgodiset som hänger med mig varje år – söta marsipanbröd/marsipangodisar. Jag är en av dom där som äääääälskar mandelmassa/marsipangodis. Kanske är jag en av få under 60 år, eller kanske är vi väldigt många. Hur som helst tror jag att det alltid finns någon i sällskapet som verkligen uppskattar dom! Lättgjorda och blir såklart en finfin present att ge också. 

Om mandelmassan/marsipanen känns för “blöt” tillsätts mer mandelmjöl (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en “vanlig” mörk choklad.

Tips på julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt
 

Marsipanbröd – 6 till 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning) 
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 
 

Tips på julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt