Tips på julgodis – Marsipanbröd
Julgodiset som hänger med mig varje år – söta marsipanbröd/marsipangodisar. Jag är en av dom där som äääääälskar mandelmassa/marsipangodis. Kanske är jag en av.. Läs mer


Om mandelmassan/marsipanen känns för “blöt” tillsätts mer mandelmjöl (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en “vanlig” mörk choklad.

Marsipanbröd – 6 till 8 stycken
2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning)
ca 3 droppar bittermandelarom
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.
