Hoppa till innehåll
Open navigation

Vegansk espressobrownie

Här ser ni en kaffesmakande, lite fudge-ig och vegansk brownie. Om önskas kan mängden espresso/kaffe bytas ut mot samma mängd vatten.   Om man vill toppas brownien med hackad choklad efter gräddning. Kakan är godast ljumen - så värm en kort stund i mikro eller ugn innan servering!

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Brownie, GI, Mejerifritt, Veganskt
Portioner: 4 till 6 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

  • 50 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 1 dl havremjöl
  • 2/3 dl vatten
  • ½ dl espresso eller starkt kaffe
  • ½ dl mandelsmör
  • ½ dl sockerersättning
  • 2 msk kakao
  • 1 msk arrowrotpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havremjöl, sockerersättning, kakao, arrowrotpulver och bakpulver.
  • Hacka chokladen, häll över het espresso/kaffe och rör om tills det smälter. Värm i mikro under några sekunder om chokladen inte smälter helt.
  • Blanda noga ner mandelsmör.
  • Blanda samman allt. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Förvaras i kyl men serveras ljummen. Om kyld - värm en kort stund i mikro eller ugn innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!