Hoppa till innehåll
Open navigation

Vegansk nutellakladdkaka

*chiaägg= 1 msk chiafrö + 3 msk vatten som blandats och fått stå minst en timme Härlig vegansk kladdkaka med svag smak av kaffe och hasselnöt. När kakan kallnat blir konsistensen mer fast. Det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
*chiaägg= 1 msk chiafrö + 3 msk vatten som blandats och fått stå minst en timme Härlig vegansk kladdkaka med svag smak av kaffe och hasselnöt. När kakan kallnat blir konsistensen mer fast. Det går därför bra att även göra en brownieliknande kaka utav detta genom att ha den i ugnen i det övre tidspannet när det kommer till gräddningsiden i receptet och låta den kallna helt. Använd gärna min hemmagjorda nutella.
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Kladdkaka, Mejerifritt, Veganskt
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 chiaägg
  • 50 gram hälsosam nutella
  • dl mandelmjöl
  • 2 msk havremjöl
  • 2 msk kaffe
  • 2 msk vatten
  • 1 ½-2 msk sötströ
  • 1 ½-2 msk kakao
  • 1 ½ msk kokosolja
  • 2 krm vaniljpulver

Gärna:

  • 1 msk fibersirap gold
  • ca 15 gram grovhackad choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa tillsammans med stavmixer till en slät smet (använd kakao och sötma efter smak).
  • Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!