Vegansk nutellakladdkaka
*chiaägg= 1 msk chiafrö + 3 msk vatten som blandats och fått stå minst en timme Härlig vegansk kladdkaka med svag smak av kaffe och hasselnöt. När kakan kallnat blir konsistensen mer fast. Det.. Läs mer

*chiaägg= 1 msk chiafrö + 3 msk vatten som blandats och fått stå minst en timme Härlig vegansk kladdkaka med svag smak av kaffe och hasselnöt. När kakan kallnat blir konsistensen mer fast. Det går därför bra att även göra en brownieliknande kaka utav detta genom att ha den i ugnen i det övre tidspannet när det kommer till gräddningsiden i receptet och låta den kallna helt. Använd gärna min hemmagjorda nutella.
35 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 1 chiaägg
- 50 gram hälsosam nutella
- ⅔ dl mandelmjöl
- 2 msk havremjöl
- 2 msk kaffe
- 2 msk vatten
- 1 ½-2 msk sötströ
- 1 ½-2 msk kakao
- 1 ½ msk kokosolja
- 2 krm vaniljpulver
Gärna:
- 1 msk fibersirap gold
- ca 15 gram grovhackad choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa tillsammans med stavmixer till en slät smet (använd kakao och sötma efter smak).
- Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!