Hoppa till innehåll
Open navigation

Vegansk snickerskaka

Vegansk och hälsosam snickerskakan i två lager.   Jordnötssmöret har jag helt enkelt köpt färdigt, och det är en variant som är osötad men med lite salt.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Mejerifritt, No Bake, Utan sötningsmedel, Veganskt
Portioner: 3 -4 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Chokladbotten:

  • 60 gram sötmandlar
  • 50 gram färska dadlar
  • urkärnade
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk kakao

Jordnötsfyllning:

  • 30 gram färska dadlar
  • urkärnade
  • 2/3 dl kokosgrädde
  • 1/3 dl jordnötssmör
  • salt osötat

Instruktioner

  • Chokladbotten
  • Mixa samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen
  • Jordnötsfyllning
  • Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen. Låt stå i kyl i minst ett par timmar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!