15 minuter + tid att stå till sig
Portioner: 5 bitar
Ingredienser
Botten:
- 60-70 gram färska dadlar
- urkärnade
- 50 gram pekannötter
- ½ dl riven kokos
- ½ dl havregryn
Chokladtopping:
- ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning efter smak
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 msk kakao
- Valfri topping: pekannötter
- grovhackad choklad
- riven kokos
Instruktioner
- Botten
- Mixa samman alla ingredienser noga.
- Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten
- Chokladtopping
- Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt.
- Låt stå till sig i kylskåp under någon timme. Skär i rutor. Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!