Annas kärleksmums
Enkla glutenfria kärleksmums – Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos är alltid en god idé! Den här festliga kakan är både glutenfri och äggfri. Följer du dessutom detta receptet till.. Läs mer

Av
Anna Winér
Enkla glutenfria kärleksmums – Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos är alltid en god idé! Den här festliga kakan är både glutenfri och äggfri. Följer du dessutom detta receptet till punkt och pricka så får du även kärleksmums som är vegansk och utan tillsatt socker.



Kategorier: Äggfritt, Choklad, Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Veganskt
Ingredienser
- 350 g Annas mjukismix
- 4 msk kakao
- 3,5 dl sockerersättning
- 100 g växtbaserat smör smält
- 3,5 dl vatten
Topping
- 6 dl sukrin melis
- 6 msk växtbaserat smör smält
- 6 msk kallt kaffe
- 1,5 msk kakao
- riven kokos
Instruktioner
Chokladkakan
- Blanda de torra ingredienser i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
- Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.
Toppingen
- Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull på medelvärme tills det är helt slätt.
- Fördela toppingen över den ljumna kakan och strö över riven kokos. Låt svalna.
Anteckning
Receptet är för en hel långpanna. Vill du göra mindre, så halvera receptet.
Vill du inte använda växtbaserat smör, så går det precis lika bra med vanligt smör.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!