Hoppa till innehåll

Annas lussebullar

Här har du ett tips på lussebullar/lussekatter som är helt glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom väldigt enkelt går att göra veganska. Grunden i receptet är baserat på en den nya.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Här har du ett tips på lussebullar/lussekatter som är helt glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom väldigt enkelt går att göra veganska.

Grunden i receptet är baserat på en den nya mjölmixen Annas basmix som finns på bagamix.se.

1 h 40 m
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Julrecept, Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 16 stycken
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Instruktioner

  • Värm smör, sirap, vatten och saffran till 37 grader och häll upp i en bunke.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan. Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Olja in händerna och arbetsbänken innan du börjar forma degen till ca 16 lussebullar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter. (En avstängd ugn med lampan tänd är en bra plats för jäsning).
  • Tryck ner russin i lussebullarna och grädda dem i mitten av ugnen på 225°C i ca 10 minuter.
  • Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.
  • Serveras ljumna!

Anteckning

För veganska lussebullar
  • Välj växtbaserat “smör
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!