Annas lussebullar
Här har du ett tips på lussebullar/lussekatter som är helt glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom väldigt enkelt går att göra veganska. Grunden i receptet är baserat på en den nya.. Läs mer

Av
Anna Winér
Här har du ett tips på lussebullar/lussekatter som är helt glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom väldigt enkelt går att göra veganska.
Grunden i receptet är baserat på en den nya mjölmixen Annas basmix som finns på bagamix.se.




1 h 40 m
Kategorier: Äggfritt, Julrecept, Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 16 stycken
Ingredienser
- 100 g smält smör Använd växtbaserat alternativ för att göra veganskt.
- 0,75 dl fibersirap
- 2,5 dl vatten
- 0,5 g saffran
- 40 g färsk blå jäst
- 13 g psylliumhusk
- 1,5 krm salt
- 350 g Annas basmix
- ca. 32 blötlagda russin
Instruktioner
- Lös upp jästen i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan. Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Olja in händerna och arbetsbänken innan du börjar forma degen till ca 16 lussebullar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter. (En avstängd ugn med lampan tänd är en bra plats för jäsning).
- Tryck ner russin i lussebullarna och grädda dem i mitten av ugnen på 225°C i ca 10 minuter.
- Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.
- Serveras ljumna!
Anteckning
För veganska lussebullar
- Välj växtbaserat “smör”
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!