Annas morotskaka
Vad sägs om en att baka en enkel glutenfri morotskaka? Receptet är glutenfritt samt växtbaserat och utan tillsatt.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-morotskaka.jpg)
Av
Anna Winér
Vad sägs om en att baka en enkel glutenfri morotskaka? Receptet är glutenfritt samt växtbaserat och utan tillsatt socker.
![Annas morotskaka 2 Annas morotskaka 1](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-morotskaka-3-240x300.jpg)
![Annas morotskaka 4 Annas morotskaka 3](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-morotskaka-2-240x300.jpg)
![Annas morotskaka 6 Annas morotskaka 5](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-morotskaka-1-240x300.jpg)
50 m
Kategorier: Äggfritt, Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 16 bitar
Ingredienser
- 350 g Annas mjukismix
- 3,5 dl sockerersättning
- 3 tsk kanel
- 100 g smält växtbaserat smör
- 3,5 dl vatten
- 4 st finrivna morötter ca 280 g
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienser i en bunke.
- Blanda växtbaserat smör, vatten och finrivna morötter i en annan bunke.
- Blanda sedan ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om om väl.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
- Låt svalna på galler och servera gärna med valfri grädde eller frosting.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!