Chokladmuffins med en morot av färgad grädde i är ett enkelt påhitt till påsk. Muffinsen är glutenfria, utan tillsatt socker samt veganska. Om du inte är vegan, kan du självklart byta ut ingredienser mot animaliska produkter.
Oavsett vad, så borde du testa att baka dessa till påsk. Det är något barnen kommer gilla!



30 m
Kategorier: Äggfritt, Cupcakes & Muffins, Påskrecept, Veganskt
Portioner: 12 muffins
Ingredienser
- 175 g Annas mjukismix
- 2 msk kakao
- 1,75 dl sockerersättning
- 50 g smält växtbaserat smör
- 1,75 dl vatten
Dekoration
- Vispbar växtbaserad grädde
- Orange livsmedelsfärg
- Marsipan
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
- Låt svalna på galler.
Dekoration
- Vispa grädde med orange livsmedelsfärg.
- Gröp ur muffinsen och spritsa i grädden. Toppa med grön marsipan som stjälk på moroten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!