Citronrutor
Otroligt goda citronrutor som är veganska, glutenfria och utan tillsatt.. Läs mer

Av
Anna Winér
Otroligt goda citronrutor som är veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.




50 m
Kategorier: Äggfritt, Bakverk, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 16 rutor
Utrustning
- Matberedare
- Kastrull
- Ugnsfast form 20×10 cm
Ingredienser
Deg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk fibersirap
- 2 msk mjuk kokosolja
- 1 msk vatten
Citronkräm:
- 2 dl pressad citron
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
- 4 tsk växtbaserat smör
Instruktioner
- Mixa samman alla ingredienser till degen.
- Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
- Sjud citronjuice och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.
- Häll fyllningen i formen och smula resterande deg över.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt sätta sig i kylen över natten innan du skivar upp.
Anteckning
Tips! Är citronerna väldigt bittra och sura? Späd juicen med vatten, annars kan fyllningen bli för sur 🍋
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!