Hoppa till innehåll

Citronrutor

Otroligt goda citronrutor som är veganska, glutenfria och utan tillsatt.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Otroligt goda citronrutor som är veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

50 m
1.67 av 3 röster
Kategorier: Äggfritt, Bakverk, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 16 rutor
Författare: Anna Winér

Utrustning

  • Matberedare
  • Kastrull
  • Ugnsfast form 20×10 cm

Ingredienser 

Deg:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk fibersirap
  • 2 msk mjuk kokosolja
  • 1 msk vatten

Citronkräm:

  • 2 dl pressad citron
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 3 msk fibersirap
  • 4 tsk växtbaserat smör

Instruktioner

  • Mixa samman alla ingredienser till degen.
  • Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
  • Sjud citronjuice och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.
  • Häll fyllningen i formen och smula resterande deg över.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt sätta sig i kylen över natten innan du skivar upp.

Anteckning

Tips! Är citronerna väldigt bittra och sura? Späd juicen med vatten, annars kan fyllningen bli för sur 🍋
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!