Hoppa till innehåll
Open navigation

Enkel Glutenfri Kladdkaka

Nu kan du enkelt skapa en underbart kladdig och smakrik glutenfri kladdkaka som dessutom är vegansk och fri från tillsatt.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Nu kan du enkelt skapa en underbart kladdig och smakrik glutenfri kladdkaka som dessutom är vegansk och fri från tillsatt socker.

45 m
5 av 1 röst
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Efterrätter, Kladdkaka, Mejerifritt, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 18 bitar
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret i en rymlig kastrull.
  • Stäng av värmen och rör ner övriga ingredienser tills du får en jämn smet.
  • Klä en form som är cirka 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper och häll sedan i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ungefär 25 minuter. Kakan bör vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
  • Ta ut kakan och låt den svalna i rumstemperatur. Placera sedan i kylskåpet i ca 1-2 timmar innan servering.

Anteckning

Tips! Om du har överbliven kladdkaka eller om den gräddades för länge, mixa kakan med en skvätt vatten eller smör för att få en deg.
Forma degen till bollar och rulla dem i valfria tillbehör. Alternativt kan du skapa läckra dammsugare av den!
 
Byt ut ingredienser:
– Äter du inte veganskt så kan du byta ut växtbaserat smör till vanligt smör.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!