Hoppa till innehåll

Hallonrutor

Enkla hallonrutor som är glutenfria, utan tillsatt socker och veganska. Vill du inte göra dom veganska så kan du med enkelhet byta ut ingredienserna mot ickeveganska.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Enkla hallonrutor som är glutenfria, utan tillsatt socker och veganska. Vill du inte göra dom veganska så kan du med enkelhet byta ut ingredienserna mot ickeveganska alternativ.

Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Bakverk, Mejerifritt, Veganskt
Portioner: 8 rutor
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Deg:

Hallonkräm:

Instruktioner

  • Mixa samman alla ingredienser till degen.
  • Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
  • Sjud de mosade hallonen och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sirap och matfett. Låt svalna.
  • Häll fyllningen i formen och smula resterande deg över.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt sätta sig i kylen över natten innan du skivar upp.
  • När du väl har skurit upp, så är det bara att plocka upp en bit och njuta.
    Hallonrutor 1
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!