Hallonrutor
Enkla hallonrutor som är glutenfria, utan tillsatt socker och veganska. Vill du inte göra dom veganska så kan du med enkelhet byta ut ingredienserna mot ickeveganska.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/05/hallonrutor.jpg)
Av
Anna Winér
Enkla hallonrutor som är glutenfria, utan tillsatt socker och veganska. Vill du inte göra dom veganska så kan du med enkelhet byta ut ingredienserna mot ickeveganska alternativ.
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Bakverk, Mejerifritt, Veganskt
Portioner: 8 rutor
Ingredienser
Deg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk fibersirap
- 2 msk mjuk kokosolja
- 1 msk vatten
Hallonkräm:
- 2 dl mosade hallon frysta men tinade går bra
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
- 4 tsk växtbaserat margarin
Instruktioner
- Mixa samman alla ingredienser till degen.
- Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
- Sjud de mosade hallonen och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sirap och matfett. Låt svalna.
- Häll fyllningen i formen och smula resterande deg över.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt sätta sig i kylen över natten innan du skivar upp.
- När du väl har skurit upp, så är det bara att plocka upp en bit och njuta.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!