Hoppa till innehåll

Havrebars med nougatfyllning

Dessa havrebars med nougatfyllning är otroligt goda och så lätta att göra. Det är som alltid glutenfritt och utan tillsatt.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Dessa havrebars med nougatfyllning är otroligt goda och så lätta att göra. Det är som alltid glutenfritt och utan tillsatt socker.

Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, No Bake, Sockerfritt godis, Veganskt
Portioner: 16 bitar
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Havresmul

  • 1 dl hasselnötssmör eller valfritt frö/nötsmör
  • 0,5 dl fibersirap eller valfri sirap
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • ev. vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 4 msk kokosolja neutral
  • 4 tsk kakao
  • 0,5 dl hasselnötssmör eller valfritt frö/nötsmör

Instruktioner

Havresmul:

  • Mixa alla ingredienser och tryck ut häften lite ojämnt i en klädd form. Tillsätt vatten om degen är allt för smulig.

Fyllning:

  • Smält ihop kokosolja, kakao och nötsmör och häll ovanpå havrebottnen. Låt stelna något i kylen och toppa sedan med resterande havresmul.
  • Låt stelna i kyl någon timme och skiva sedan upp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!