Hoppa till innehåll

Krämiga citrusbollar

Krämiga citrusbollar på 3 ingredienser🍊🍋 Mjölkfria, glutenfria och utan tillsatt socker, som alla mina.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Krämiga citrusbollar på 3 ingredienser🍊🍋 Mjölkfria, glutenfria och utan tillsatt socker, som alla mina recept.

Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Kondisbitar, Mejerifritt, Nötfritt, Sockerfritt godis, Veganskt
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

  • 2 dl juice t.ex. mixad och silad apelsin
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 4 msk neutral kokosolja

Instruktioner

  • Mixa juicen med havregrynen väl i några minuter med exempelvis en stavmixer. Sila ner vätskan i en kastrull så du får bort större havrebitar.
  • Sjud den helt släta vätskan under omrörning tills det är en riktigt tjock smet/deg. Låt svalna och rör sedan i kokosolja. Ställ kallt ca 3 timmar. Rör då och då om smeten skurit sig.
  • Rulla bollar av den nu fasta smeten i valfria tillbehör, jag använde lite guldpulver. Fukta händerna lätt så går det enklare att rulla smeten, den är ganska kladdig.
  • Kyl bollarna väl över natten innan servering.

Anteckning

Tips! Skar smeten sig så låt den svalna innan du rör den slät. Tillsätt några steviadroppar om du vill ha sötare bollar och lite livsmedelsfärg om saften inte var så färgrik.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!