Lyckobrev av pepparkaksdeg
De här fina lyckokakorna gör du enkelt av pepparkaksdeg. Här bjuder jag på mitt bästarecept för att lyckas med goda glutenfria pepparkakor som även är veganska och utantillsatt.. Läs mer
Av
Anna Winér
De här fina lyckokakorna gör du enkelt av pepparkaksdeg. Här bjuder jag på mitt bästa
recept för att lyckas med goda glutenfria pepparkakor som även är veganska och utan
tillsatt socker.
26 m
Kategorier: Äggfritt, Julrecept, Småkakor, Veganskt
Utrustning
- Kastrull
- Kavel
- Köksassistent Eller elvisp, men en köksassistent är att föredra.
Ingredienser
- 120 g växtbaserat margarin
- 6 msk fibersirap
- 8 msk sötning i ströform
- 2 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk bikarbonat
- 6 msk varmt vatten
- 350 g Annas basmix
- Glutenfritt mjöl till utbakning
Instruktioner
Pepparkakor:
- Smält samman matfett, fibersirap, sötning och kryddor i en kastrull.
- Häll sedan upp blandningen i en skål och rör i 10 minuter.
- Rör ut bikarbonaten i det heta vattnet och rör sedan ner även det i smeten. Blanda till sist i basmixen.
- Låt degen stå svalt ett dygn.
- Kavla ut och grädda pepparkakorna ca 5-7 minuter på 225 grader.
Montering:
- Dekorera pepparkakorna med livsmedelspennor och skriv fina meddelande på små lappar.
- Lägg en lapp mellan två pepparkakor som du fäster ihop med kristyr eller choklad. Låt stelna.
Anteckning
Pepparkakskrydda
Du kan antingen köpa färdig pepparkakskrydda, eller så gör du en laddning med hemgjord pepparkakskrydda. Byt ut ingredienser
– Växtbaserat smör kan ersättas med vanligt smör om så önskas.
– Annas basmix borde gå att byta ut mot ett glutenfritt mjöl som ersätter vanligt mjöl 1:1
Du kan antingen köpa färdig pepparkakskrydda, eller så gör du en laddning med hemgjord pepparkakskrydda. Byt ut ingredienser
– Växtbaserat smör kan ersättas med vanligt smör om så önskas.
– Annas basmix borde gå att byta ut mot ett glutenfritt mjöl som ersätter vanligt mjöl 1:1
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!