Rabarberrutor
Dessa rabarberrutor är som en ljuvlig rabarberpaj i en form som gör att man kan äta den med händerna. En härlig kaka med en god rabarberkräm i mitten och hela kakan är glutenfri, mejerifri,.. Läs mer

Av
Anna Winér
Dessa rabarberrutor är som en ljuvlig rabarberpaj i en form som gör att man kan äta den med händerna. En härlig kaka med en god rabarberkräm i mitten och hela kakan är glutenfri, mejerifri, äggfri och utan tillsatt socker.
Låter det för bra för att vara sant? Nädå, testa på att baka dom så ska du få se hur goda dom är.



Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Mejerifritt, Veganskt
Portioner: 8 rutor
Utrustning
- Ugnsform 20×10 cm
Ingredienser
Deg
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk fibersirap eller valfri sirap
- 2 msk mjuk kokosolja
- 1 msk vatten
Rabarberkräm
- 2-3 dl rabarberbitar
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
- 4 tsk växtbaserat smör
Instruktioner
Deg
- Mixa samman alla ingredienser till degen.
- Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
Rabarberkräm
- Sjud rabarberbitar med en skvätt vatten tills de är mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och låt svalna något.
- Häll krämen i formen och smula resterande deg över.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
- Ställ i kylen för att låta den sätta sig, gärna över natten. Dela sedan i bitar.
Anteckning
Är du inte vegan, så kan du givetvis använda helt vanligt smör.
Du kan använda frusen rabarber utan några som helst problem!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!