Hoppa till innehåll
Open navigation

*Inlägget innehåller annonslänkar*

I många av mina recept använder jag “sockerersättning”. Den sockerersättning som jag använder mig av är lika sött och med samma konsistens som socker. Innehållet föredrar jag ska vara erytritol, xylitol, söta fiber och/eller stevioglykosider, vilka har noll eller liten blodsockerpåverkan och ett naturligt ursprung. Exempel på typer av sockerersättning som jag använder mig av i dagsläget är N!CK’S Use Like Sugar och Ica:s Sötströ.

 

 N!CK’S Use Like Sugar är enligt min mening den sockerersättning som är – och beter sig – mest likt det vanliga sockret. Innehåller erytritol, xylitol, en typ av söt fiber som kallas polydextros samt stevioglykosider/stevia. Lika sött som vanligt socker (dvs används 1:1). Köpes exempelvis vis Ica, men också såklart via nätet såsom apotea.se och bodystore.com.

Ica:s Sötströ köpes på icabutiker och innehåller både erytritol och stevioglykosider.

– Sukrin liknar Sötströ och finns både i “Original” där den består av enbart erytritol (70% sötningsgrad), samt Sukrin “1:1” där den innehåller även stevioglykosider (stevia).

Ett annat sötningsämne som påminner om socker (ungefär samma sötma och konsistens) är Xylitol, även kallat björksocker. Innehåller fortfarande kolhydrater och har en liten/låg blodsockerpåverkan. Observera att 1. xylitol suger upp mer vätska än vad socker gör och att 2. hundar inte tål detta.

Erytritol – säljs exempelvis även här från N!CK’S (samt Sukrin, se längre upp). Finns naturligt förekommande i exempelvis frukter såsom päron och melon. Innehåller inga kalorier och har ingen blodsockerpåverkan. Har en 70% sötningsgrad.