Hoppa till innehåll

Baka med Guarkärnmjöl

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag har härom dagen köpt en påse av guarnärmjöl som jag så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag har härom dagen köpt en påse av guarnärmjöl som jag så länge har varit sugen på att testa. Har ni några erfarnheter av gurakärnmjöl? Några tips?
Lite kort fakta om produkten: Guarkärnmjöl utvinns ur guarväxten Cyamopsis tetragonolobas frön, som är en baljväxt, och produkten används som förtjocknings/stabiliseringsmedel. Mjölet sägs passera genom tarmen utan att tas upp av kroppen. Guarkärmjölet påminner en del om sojabönor, och kan därför framkalla allergi hos de som är känsliga mot just sojabönor. 
Guarkärnmjöl har jag fått uppfattningen är en bra ingrediens i exempelvis bröd, bullar och liknande. Så jag har testat på att göra kanelbullar. Mums! Även glass och sylt ska vara perfekt att ha detta mjöl i, vilket jag ännu inte fått tillfälle att testa. Jag köpte detta på Ica Maxi, och påsen på 100 gram kostade 79 kronor. Det behövs väldigt lite guarnkärmjöl (såsom några kryddmått), så det är givetvis väldigt drygt och en förpackning räcker (generellt) länge.

 
Nu är det inte lång tid kvar förän jag åker iväg till New York. Artur och jag åker hemifrån om två timmar och flyget går halv sex (om inte tiden ändras givetvis). Hoppas nu att jag får sitta helt okej i varje fall, och att inga fler problem skapas! Bloggen kommer att uppdateras som vanligt, för mig blir ni inte av med i första taget. Det går givetvis bra att köpa mitt e-Magasin, för jag kommer att kolla min mail.

 Baka med Guarkärnmjöl 5
 
Baka med Guarkärnmjöl 7