Hoppa till innehåll

Bra vatten

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Ibland tänker jag på ur himla lyckligt lottade vi är i Sverige.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Ibland tänker jag på ur himla lyckligt lottade vi är i Sverige i jämförelse med många andra länder. Tänk vilka previlegier vi har här som vi är närmast unika med i världen. Ta det här med vatten exempelvis, vad bekvämt att det bara är att vrida på en kran och slippa köpa flaskvatten hela tiden! 

 
Däremot är det långt ifrån alla som har gott, bra och friskt vatten i Sverige. Exempelvis har jag varit med om vatten som smakar väldigt mycket järn. Det är säkerligen inget farligt, men det tar liksom emot att dricka vatten med konstig smak! Och för mig är vatten jättejätteviktigt! Jag ser till att alltid ha en vatten nära till hands, och när jag är ute har jag en flaska fylld med vatten i väskan. Att inte ha tillgång till neutralt och fräscht vatten skulle för min del vara väldigt jobbigt.
 
Många hushåll i Sverige kan behöva vattenrening, och detta kan bero på att det är mycket kalk eller järn i vattnet, eller att det är för surt. Vad mer är märker man inte alltid av problem med vattnet själv (exempelvis höga nitrit- och nitrarvärden, vilket kan vara skadliga). För de som har problem, eller känner sig osäkra är det bra att ta vattenprov och göra vattenrening. Enligt bravatten.se (klicka gärna på länken för mer information), ett företag specieliserat på vattenrening och vattenreningsteknik, bör man ta vattenprov var tredje år. Det kan vara värt att tänka på!
 
Inlägget är skrivet i samarebte med BraVatten.se.
 
 
Bra vatten 3