Hoppa till innehåll

Chokladmousse

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag berättade igår om mitt samarbete med Alpro – Jul med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag berättade igår om mitt samarbete med Alpro – Jul med Alpro, och om att jag gärna använder olika växtbaserade alternativ i min bakning. Jag håller i samband med detta även en tävling där jag får tävla ut 20 stycken checkar från Aplro. Det ni behöver göra är att antingen dela med er utav ert egna recept med någon av Alpros produkter (maila recept och bild till [email protected], skriv i kommentaren här på bloggen eller skriv på er eventuella blogg och nämn då här att ni gjort detta), eller att baka något av de bakverk jag lagt/lägger upp med Alpro (även här maila recept och bild, skriv i kommentar eller skriv på din eventuella blogg). 
 
Här vill jag dela med mig utav min veganska chokladmousse! Supergod med en bas av avokado och Alpros eget alternativ till grädde. Notera att det finns lite tillsatt socker i denna grädde.
 
 

Chokladmousse – 2 portioner

½ dl Alpro Soya Airy & Creamy
1 liten avokado (3/4 normalstor)
4 färska dadlar, med kärnan borttagen
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. pepparkakskrydda

Vispa Alpro Soya Airy & Creamy fluffig med elvisp. Mosa avokado och dadlar med en sked och fördela detta tillsammans med kakao och vanilj och eventuell pepparkakskrydda i grädden. Fortsätt vispa tills allt blandats väl. Servera i små skålar eller glas.

 

Chokladmousse 3