Hoppa till innehåll

Ekologisk pasta av sojabönor

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag äter mycket sällan “vanlig” pasta gjord på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag äter mycket sällan “vanlig” pasta gjord på vete. Istället äter jag oftast shiratakinudlar, strimlad aubergine, eller byter helt enkelt bara ut det mot sallad, vilket fungerar utmärkt. Nu fick jag roligt nog fettuccine från “à la eco” gjord på sojabönor i Augustiboxen från Naturalbox. Detta är något jag velat testa länge, så jag blev mycket glad när jag fick hem ett paket med posten! Denna pasta är gjord enbart på ekologisa gröna sojabönor, är rik på protein och innehåller förhållandevis lite kolhydrater (17,1 gram per 100 gram, och en portion är ca 30 gram). 
 
Vad åt jag med denna? Ursprungsreceptet är från arla med gravad lax, men jag använde vanlig lax (fryst som fått tina i kyl under natten). Jag värmde crème fraiche, dijonsenap, honung, massor av finhackad färsk dill, citron, salt och vitpeppar i en kastrull. Jag stekte lax på sidan av och rörde ner i såsen just innan servering. Till serverade jag alltså bönpastan, och även bladspenat.
 
 
Ekologisk pasta av sojabönor 3