Hoppa till innehåll

En aprildag

Det känns fantastsikt att jag och min man kan dela upp föräldraledigheten så att vi går parallelt med varandra. Just nu kör vi 50% var, medan den andra har möjlighet att jobba och/eller ta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det känns fantastsikt att jag och min man kan dela upp föräldraledigheten så att vi går parallelt med varandra. Just nu kör vi 50% var, medan den andra har möjlighet att jobba och/eller ta någon extra ledig dag (jobb för min del dock). Att få vara hemma 50% och jobba 50% är perfekt för mig, och jag får äntligen möjlighet att slippa stressa med företaget och jobba på “lånad tid” (om man kan uttrycka det så). 
 
Eftersom jag har möjligheten att ha flexibla tider i och med att jag är egenföretagare, kan jag förstås ibland även vara ledig samtidigt som Artur är ledig. Det gör att vi kan hitta på saker som att gå till öppna föskolan tillsammans, ta en gemensam frukost eller fika och göra någon liten utflyckt. Jag önskar att alla föräldrar kunde göra på detta vis!
 
Måndagen var enligt mig ett exempel på en bra och balanserad dag mellan jobb och arbete. Jag åkte hemifrån först tjugo över nio, och hann därmed umgås med Vincent under flera timmar på morgonkvisten. Det jag åkte iväg till var en jobbfrukost med min bloggarkompis Natalie. Hon driver en underbar matblogg med fokus på raw. Förutom att prata och inspireras av varandra redigerade jag ett par inlägg och svarade på mail. För mig är det viktigt att inte bara sitta hemma och arbeta. Jag behöver både komma ut och få miljöombyte samt träffa någon vän ibland. Nackdelen är förstås att det blir rätt dyrt att sitta på café i slutändan. Men det är ändå något jag prioriterar och det sätter ärligt talat guldkant på tillvaron.
 
Vi jobbade på matmarkaden Paradiset (Mariatorget). Jag tog en rooiboslatte (som jag älskar. obs, den är rätt söt) och en liten avokadomacka (kanske inte lika rolig).
 
 
 
En aprildag - Baka Sockerfritt
 
Bild tagen av Natalie
 
 
Efter jobbfrukosten hade jag ett hål på en timme innan jag skulle träffa min vän Hanna, tillsammans med Artur och Vincent. Vad lämpar sig bättre att spendera tiden än shopping? Speciellt när jag har rätt rejäl brist på kläder efter att ha fött barn (=förändrad kropp) och knappt haft tid att shoppa (på grund utav tidigare nämnda barn). Jag hittade både en tunn vår/sommarjacka och en topp. Grattis till mig! Som jag letat efter en bra jacka (hittade på Vila i rätt storlek och allt)…
 
Vid klockan ett mötte jag upp Hanna som är en nybliven mamma (åh, så söt den lilla är), samt resten av min familj. Lyx att sätta sig och fika på en vardag, medan man ser alla andra skynda iväg till sina jobb efter sin lunch. Det är dessutom fantatsiskt kul att dela erfarenheter med andra mammor. Mindre kul var att Vincent tröttnade på att sitta i sin stol och ville krypa runt som en galning på golvet. Det är vid sådana tillfällen jag är så glad att vi faktiskt kan vara två föräldrar när vi går ut. Efter fikan gick vi till Kungsträdgården att kikade (fotade) körsbärsblommorna. Obligatoriskt för alla som är aktiv i sociala medier!
 
 
 
En aprildag - Baka Sockerfritt