(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)
Får jag komma med ett bra tips till er nu när det är helg? Jag har en underbar och mycket lättgjord dessert att bjuda på, som faktiskt även fungerar alldeles utmärkt till mellanmål. Jag har smörstekt (eller med olja) tunna päronklyftor med kanel, och serverat detta med ett vegansk alternativ till grädde som jag smaksatt med saffran. Det går även bra att byta ut saffran mot exempelvis lite vanilj. Detta har jag serverat på ett fat/skål eller i glas. Mums säger jag!
Som jag nämnt tidigare håller jag en tävling där jag får tävla ut 20 stycken checkar från Aplro. Jag har under denna vecka publicera fyra mejerifria recept, och det ni behöver göra är att antingen dela med er utav ert egna recept med någon av Alpros produkter (maila recept och bild till [email protected], skriv i kommentaren här på bloggen eller skriv på er eventuella blogg och nämn då här att ni gjort detta), eller att baka något av de bakverk jag lagt/kägger upp med Alpro (även här maila recept och bild, skriv i kommentar eller skriv på din eventuella blogg).
Igår var jag på årets första och förmodligen enda (om vi inte räknar mitt egna på julafton) julbord! Det var en jobblunch som åts på Reisen som har ett marint tema på julbordet. Det känns som lyx på hög nivå att få äta hummer till lunch!
Ps. Det vaganska alternativet som jag använt är Alpro Airy & Creamy, vilken innehåller lite tillsatt socker.
Enkel pärondessert – 2 till 4 portioner
2 saftiga päron
olja/smör
kanel
1 ½ dl Alpro Airy & Creamy
1 ½ krm saffran eller vaniljpulver
1-2 tsk sötning
Tvätta päron och skär i tunna klyftor. Värm en stekpanna med olja/smör och lägg i klyftorna. Krydda gärna med kanel eller valfri krydda. Vispa grädden tillsammans med saffran och/eller vaniljpulver samt sötning efter smak. När päronen stekts i några minuter, läggs detta upp på tallrikar och serveras med en klick smaksatt grädde.
Inlägget är skrivet i samarbete med Alpro.