Hoppa till innehåll

Entreprenörsinspiration #3 – Gratis kurser online!

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag är jämnt hungrig efter att utvecklas. Att stå och stampa.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag är jämnt hungrig efter att utvecklas. Att stå och stampa på samma plats är för mig (i skrivande stund) otänkbart (återkom om tio år så kanske jag har en annan uppfattning). Nu under sommaren (juli och augusti) har jag haft det lugnt på företagsfronten och varken haft catering eller mer än ett uppdrag i taget. Fokus har därmed legat på mina sociala medier. När det är lugnt hittar jag gärna på saker att göra. Saker som förhoppningsvis tar mig framåt. Jag har svårt att bara sitta still och göra ingenting (- på dagen. Efter klockan 20 är det slappande som står i fokus). 

 
Jag har därför börjat kolla upp kurser att ta online och det finns en hel del att välja på därute! Tänk vilken lyx det är att kunna titta på kurser gratis för att utbilda sig. Det är dessutom skönt att slippa känna pressen att gå kurserna för att man måste (och stressen över att ha uppkommande prov), och istället bara titta för att jag själv är intresserad. 
 
Jag har nu börjat titta på ett par kurser på Courserna och Alison. Jag har främst varit aktiv på Coursera och arbetar nu mig igenom relevanta delar utav ämnet “Career Success“. Här väljer jag ut de delar som är intressanta för mig, och skippar eller snabbspolar mig igenom resten. Det är ju helt gratis vilket gör att pressen att titta igenom allt grundligt försvinner för min del! Att ta så kallat diplom i kurserna kostar dock en slant, men inget som jag känner att jag behöver. 
 
Går vi till betalkurser kan jag rekommendera Lynda, som har ett brett urval av alla möjliga kurser. För ett par år sedn tittade jag exmepelvis igenom online kurser om matfotografering och hur man klipper filmer i iMovie. 
 
 
Entreprenörsinspiration #3 - Gratis kurser online! 3