Hoppa till innehåll

Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)       Detta inlägg görs i samarbete med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor
 
 
 
Detta inlägg görs i samarbete med Kitchentime
 
 
 
Jag har riktigt omfamnat julen. *Nynnar “it’s the most wonderful time of the year*. Att julstöka i köket, känna doften av glögg och lyssna på julmusik på högsta volym, finner jag riktigt tillfredsställande. Sällan är jag så glad som då! Här om dagen hade jag en riktigt julig dag där jag bakade pepparkakor (hälsosamma givetvis) och invigde mina nya glöggmuggar med “Elsa Beskow”-tema (från Kitchentime, märke Design House Stockholm). Hur söta?! Receptet på pepparkakorna hittar ni längre ner i inlägget!
 
 
 
Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor
 
Den fina mörka brickan i skiffer är märke House Doctor. Ursnygg att fota med!
 
 
 
 
Jag har även en matchande liten bricka till glöggmuggarna med samma Elsa Beskow-tema. Jag ser redan framför mig hur jag ska bära in denna bricka på julaftons morgon! Om du ser samma sak (fast inte en bild av mig, utan av dig själv), så vill jag passa på att berätta att jag håller en tävling tillsammans med Kitchentime.se på Instagram där du kan vinna två fina glöggmuggar med den matchande brickan. Du hittar tävlingen på Instagram (<— länk), en vinnare dras och tävlingen pågår till den 6:e december. Det här blir en finfin liten julklapp till dig själv (till den som vinner alltså)!
 
 
 
Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor
 
Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor
 
 
 
 
Men nu till pepparkakorna. Jag gjorde en “low carb”-variant, smaksatt med pepparkakskrydda. De är riktigt lättgjorda! Ett tips när du kavlar pepparkaksdegen är att lägga den mellan två bakplåtspapper. Då slipper du onödigt kladd (kan behövas vid glutenfria degar). Själv använde jag en fin kavel i vit marmor (Judge), vilken jag måste säga har en riktigt härlig tyngd i sig! Och ser ni pepparkakorna på bilden längst ner? De är i “3D”, det vill säga att de går att ställa upp. Snyggt va? Jag har använt pepparkaksformar med fyra motiv från märket Dr. Oetker.
 
Ytterligare ett tips gällande dessa pepparkakor är att de måste vara kalla för att bli hårda. Att röra dom när de fortfarande är ljumna är alltså ett big no-no. Ett liknande recept kan ni också finna HÄR!
 
 
 
Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor
 
 
 
 
Pepparkakor – ca 10 stycken
 

30 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl 
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
drygt 1 tsk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör därefter ner smör och blanda till en deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte allt för tunn). Gör 10-12 stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter till kakorna börjar få färg. Låt kallna helt.
 
 
 
 
Detta inlägg görs i samarbete med Kitchentime
 
 
Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor
 
Glöggmys, tävlingsdags och recept på pepparkakor