Hoppa till innehåll

Hälsosamma caféer

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag har besökt flertalet olika caféer med hälsosamma inslag i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag har besökt flertalet olika caféer med hälsosamma inslag i Stockholm under min bloggtid. Jag hoppas kunna besöka massa fler när Vincent blir lite större. Vad har ni för tips på hälsosamma caféer?

 
Sally Voltaire och systrar erbjuder ekologisk hälsosam fika och mat och massor utav bra produkter att köpa! Detta ställe finns på flera ställen och jag har besökt Sally Voltaire och systrar i Sickla och i Åhlénshuset i city. Vi har också Koloni på Biblioteksgatan 5 som serverar massor av olika raw food- bakverk och maträtter. Även hälsoshots, juicer och shaker finns att få tag på här. Rätt liten lokal dock! 

 
Hälsosamma caféer 9
 
Chokladtårta på Koloni

 
Om man nu skulle ha lyxen att vara på Yasuragi finns det smarriga raw bakverk i loungen. Sedan har vi Koffie som har både hälsosamma raw bakverk och mer sockrig fika. Tyvärr har jag hört rykten om att de har stängt nu.  
 
 Hälsosamma caféer 11
 

Underbar moussetårta
 
 
Jag har även fikat på Waynes Coffee några gånger vilka har alternativ som är utan guten, laktos och tillsatt socker. Roligt att även en stor kedja börjat med mer hälsosamma bakverk!
 
 
Hälsosamma caféer 13
 
Mangokaka utan tillsatt socker på Waynes
 
 
Sist men inte minst rekomenderar jag Hälsohörnan som ligger vid Hötorget (Olofsgatan 6). Här finns ett brett urval av båe hälsosam fika och luncher. Priserna är låga (i varje fall när jag var där), men det kan vara svårt att få plats under lunchrusningen.

 
Hälsosamma caféer 15
 
Hälsohörnan