Hoppa till innehåll

Julcheck

Okej. Hur kan det vara bara fem dagar kvar till julafton? Va? Kan vi inte åtminstonne fira jul den 25:e, så att vi i alla fall får en dag extra? För mig som har varit superpeppad sedan september,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Okej. Hur kan det vara bara fem dagar kvar till julafton? Va? Kan vi inte åtminstonne fira jul den 25:e, så att vi i alla fall får en dag extra? För mig som har varit superpeppad sedan september, känns det smått märkligt och surealistiskt att det hela snart är över. Och tråkigt! Stanna tiden, tack. 
 
Jag brukar alltid bjuda över familjen/familjerna hem till oss för julmiddag. Detta år känns det av förklarliga skäl inte alls lika lockande längre, då vi har en liten (stor) bebis. Han kräver rätt mycket uppmärksamhet (varför kan andra bebisar bara ligga själva och underhålla sig?), så det blir inte mycket gjort när han är vaken (för den som har hand om honom). Vi ska på julafton istället bjuda på julfika, vilket känns lagom. En julfika innebär inte lika mycket planerande, och mycket går dessutom att förberede (har en hel del kakor i frysen redan). Perfekt när jag bara kan baka/laga mat en kortare stund åt gången!
 
Det är så mycket kag vill hinna med, men i min takt hinner jag inte med så mycket alls som jag skulle önska. Ta paketinslagningen. Jag hinner i genomsnitt att slå in ett paket varannan dag. Det är ju ren tur att jag inte har så många julklappar! Storstädning inför julen? Haha! Här är det punktstädning som gäller. Förresten är det barnsaker överallt, så det går kanppt att städa i vilket fall…
 
Min dröm är att baka mängder med kakor helt avslappnat med lite svängig julmusik i bakgrunden. Senast jag bakade pepparkakor och lussebullar (två olika gånger förstås, för två så stora projekt går verkligen inte att göra på samma dag), var min mamma och pappa barnvakt men det slutade med att jag fick stressbaka så att svetten rann på grund utav en liten kille som inte alls ville vara med någon annan än mig och Artur. Phu! Hur gör alla andra?
 
 
 
Julcheck - Baka Sockerfritt