Hoppa till innehåll

Kakmix från Funksjonellmat

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag fick för ett bra tag sedan hem en kakmix som är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag fick för ett bra tag sedan hem en kakmix som är glutenfri och sötad med sukrin (det vill säga utan tillsatt socker) från Funksjonellmat. Behöver jag säga att det var en tacksam sak att få när man är hemma med en bebis och snart ska få gäster! Det enda man behöver tillsätta är ägg, vatten och olja. Sedan är ju jag den jag är och experimenterade lite själv med att tillsätta andra saker. Jag hade i banan och bittermandelarom för att få till den smarriga mazarinsmaken. Och för att göra det lite festligt smaksatte gjorde jag en chokladmsten utav en del av smeten, så att det blev en slags tigerkaka! Det blev väldigt gott, och jag åt min bit med en rejäl klick vispgrädde. Brukar ni använda er utav kakmixar?

 
Inlägget är skrivet i samarbete med Sukrin.

 
Kakmix från Funksjonellmat 7
 
 

Kakmix från Funksjonellmat

1 ”Nyttigare kakmix” från funksjonellmat
2 dl vatten
1 dl olja
4 ägg
ev. 2 bananer
ev. ca 8 droppar bittermandelarom
ev. 2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mixen med vatten, olja och ägg. Om önskas tillsätts även mosade bananer och bittermandelarom. Smörj och bröa en 24-cm springform. Fördela i ca 4/5-delar av smeten. Tillsätt eventuellt kakao i resten av smeten (annars hälls all smet på en gång i formen) och fördela denna över den ljusa. Rör lite i ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

 
 
Kakmix från Funksjonellmat 9
 
Kakmix från Funksjonellmat 11