Hoppa till innehåll

Korngräspulver – superfood

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag har fått hem en påse med korngräspulver. Spännande tycker.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag har fått hem en påse med korngräspulver. Spännande tycker förstås jag, och lite utav en utmaning att se vad jag kan göra med detta! Jag har förstått att korngräspulver är ett riktigt superfood (och raw), då det är minst sagt proppat med viktiga näringsämnen.Till exempel innehåller en tesked hela dagsbehovet av vitamin A, är rikt på C-vitamin, kalcium, järn, kolorfyll (som avgiftar kroppen), antioxidanter, innehåller 18 av 20 aminosyror och omega-3 (bland mycket annat!). Vad mer så är korngräs alkaliserande, vilket betyder att det hjälper kroppen att bli mer basisk. Detta är bra eftersom vi i Sverige ofta äter mycket syrabildande mat (för mycket syrabildande mat kan leda till sömnlöshet, migrän med mera). På min påse korngräspulver står det dock att man ska börja med 0.5 tsk per dag ibörjan, och max förtära 4 tsk per dag.
 
Jag har i dagsläget bara gjort raw food bollar med korgräspulver, vilket jag lägger upp receptet på senare. Annat man kan göra med pulvret är smoothies. Har ni testat korngräspulver? Har ni några andra tips på användningsområden?
 
 
Korngräspulver - superfood 5
 

Korngräspulver - superfood 7