Hoppa till innehåll

Mammajobb

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Phu, att vara kombinerad mammaledig och egenföretagare är inte.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Phu, att vara kombinerad mammaledig och egenföretagare är inte helt lätt. Även om Artur är hemma mer än den normalarbetande personen. Det krävs en hel del trixande för att få det att gå ihop, samtidigt som det krävs rätt mycket multitasking. Jag jobbar på så gott jag kan under Vincents sovstunder, men det är inte alltid det går så bra! Dessutom kan jag ju förstås aldrig veta hur länge eller bra han ska sova. I skrivande stund har jag till exempel i halvt panik fått lämna lägenheten till förmån för ett café för andra gången idag (och han sover bara hälften av tiden när han sover i vagn jämfört med i bärselen). Detta på grund av världens värsta oljud från renoveringslägenheten ovanför. Det var så högt att ljudet fick Vincent att börja gråta. Och han skulle förstås sova. Allt blir som ni kan förstå rätt hattigt, och inget går att planera säkert i för väg. 
 
Det ultimata skulle vara om jag kunde vara mammaledig på halvtid, och jobba halvtid. Gärna för all framtid. Tyvärr går inte detta av rätt självklara anledningar. För det första måste ju någon vara hemma med Vincent andra halvan av tiden, och för det andra har Sverige inte möjlighet att ge oändlig föräldrapenning. Men åh, så mycket grejor jag skulle hinna med! Till exempel…
 
 
– Gå på toa utan att samtidigt underhålla en bebis.

– Shoppa kläder, så att jag har mer än typ två klädesplagg som passar i hela gaderoben.

– Kunna jobba utan att antingen vagga en vagn med foten, eller ha bebisen på magen. 
 
– Hinna göra lite träningsövningar utan att samidig passa en liten som ska krypa iväg/ramla/äta stearinljus.
 
– Slippa vara stressad när jag ska iväg, för att inte vara borta för länge!
 
– Jag skulle kunna strukturera mitt jobb bättre. Ha en rejäl inläggsbank med mer uttänkt innehåll. Inspireras mer till nya bakverk. Inte bara “släcka eldar”. 
 

 

Mammajobb 3
 
En dryck från Noa och en yoghurt fick agera tilltugg till första jobbstunden vid tiotiden (Vincent gick upp vid sex)