Hoppa till innehåll

Muffinstema – Bananmuffins och Tävling!

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)         Sponsrat samarbete med Kitchentime.se.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Hälsosamma bananmuffins
 
 
 
 
Sponsrat samarbete med Kitchentime.se
 
 
Nu blir det muffinstema här på Baka Sockerfritt! Är ni med mig? I detta inlägg bjuder jag på inspiration, ett minst sagt supersmarrigt recept och en tävling. 
 
Muffins gör jag rätt ofta. Då är det bra att ha vissa produkter – som så klart med fördel ska vara av bra kvalitet. Givet till muffins är muffinsformar och jag har tre varianter hemma: engångsformar, non-stick muffinsplåt och silikonmuffinsformar. Silikonmuffinsformar kan man använda som de är, men när jag använder muffinsplåt gör jag gärna det i kombination med engångsformar (alternativt kan man ta två muffinsformar för stadgan, men det känns onödigt om man har en muffinsplåt!).  
 
Här om dagen gjorde jag ljuvligt goda bananmuffins. Alltså så goda att jag utbrast ett “åh” rakt ut. Vilken tur att jag tog originalreceptet och tredubblade det! Jag använde då muffinsformar i silikon (från Lékué, 6 pack) som man kan använda om och om igen och som muffinsen superlätt lossnar från. Receptet på muffinsen ser ni längst ner i detta inlägg.
 
Som ni ser på bilderna har jag satt urgulliga dekorationspinnar i muffinsen! Jag älskar sådant här typ av piff, och tycker det förhöjer festkänslan. När Vincent fyller två den 9:e april är dessa givna. Dekorationspinnarna kommer från ett “bakset” från Miss Etoile bestående av både muffinsformar (av papp) och dekorationspinnar. 
 
 
 
Baksett
 
 
 
 
Min muffinsplåt passar dock inte bara för att baka muffins med. Hur smart är det inte att fördela massor utav plock, topping och tilltugg i formarna? Inspiration till detta har jag fått från bloggen Herr och Fru Lagergren som hade glasstopping i muffinsplåten till sin stora brunch. Se nedan där jag fyller min fina muffinsplåt från Blomsterberg (visst är det fint att den är i två olika färger/nyanser?) med nötter, fröer, kokos, bär och fruktbitar.
 
 
 
Muffinsplåt
 
 
 
 
Då jag gjorde massor av muffinssmet passade jag på att göra några “muffins” i en kakform med typ världens finaste mönster (från Heritage Bundtlette, 6 bakverk/kakor på en plåt). Jag var lite nervös över att muffinsen/bakverken skulle fastna i alla kanter på formen, men dom åkte ut utan att jag ens behövde peta i kanterna (men glöm inte att också smörja kanterna)! Det kan väl omöjligt bara vara jag som älskar formen på kakorna? Extra fint blir det att toppa med florsötning.
 
 
 
Fina kakformar från Heritage
 
Fina kakformar från Heritage
 
 
 
 
Men nu till tävlingen! Jag vill tävla ut silikonformarna (6 pack) och baksettet med 20 muffinsformar och 20 dekorationspinnar (perfekt till festen). Plus att jag slänger med en tårttestare från Tala i paketet (det vill säga en sådan “pinne” som man trycker ner i mjuka kakor för att se om den är klar). Tävlingen kommer denna gång att hållas på Instagram (<— länk) och pågår till och med den 19 mars.
 
 
Det ni ska göra är att där är:
1. Följa mig Bakasockerfritt samt Kitchentime.se
2. På Instagram under posten skriva en kort kommentar om vilken din favoritmuffins är
3. Tagga två personer som du skulle vilja bjuda dessa muffins på
 
Hoppas ni är med och tävlar!
 
 
 
Hälsosamma bananmuffins
 
 
 
 
Och så sist men inte minst – receptet. Jag tog nedanstående recept och gångrade det med tre. Det räckte till tre stora muffins och tre av de fina kakformarna. Vid större former bör gräddningstiden förlängas en aning. Känn med en tårttestare! Konsistensen får gärna vara pyttelite kladdig i mitten. De blir saftigast så (och stelnar till sig). 
 
 
 

Bananmuffins (mejerifria) – 4 stycken

2 ägg
150 gram banan (2 små)
2 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
2 msk kokosolja
2 msk fibersirap gold/honung
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Ni kanske undrar vad jag toppat muffinsen med? Jag gjorde toppingen/glasyren till “Kärleksmums“!

 

 

Sponsrat samarbete med Kitchentime.se
 
 

Hälsosamma bananmuffins
 
Hälsosamma bananmuffins