Hoppa till innehåll
Open navigation

Nyponskalsmjöl

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag har upptäckt nyponskalsmjöl, bestående av enbart torkade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag har upptäckt nyponskalsmjöl, bestående av enbart torkade nyponskal. Jag har testat att smaksätta bland annat mugcakes, bröd och pannkakor med detta, med väldigt gott resultat! Smaken på detta mjöl är lite syrligt och känns riktigt fräscht. Mjölet är dessutom fullspäckat med c-vitamin och antioxidanter, vilket jag känner är minst sagt välbehövligt i dessa förkylningstider! Nyponskalsmjöl innehåller visserligen mycket kolhydrater (68 gram, varav 6 gram sockerarter), men då man ofta använder enbart en liten mängd av mjölet, blir kolhydratsinnehåller ändå litet. Nyponmjölet som jag testade kommer från Risenta, och finns i vissa välsorterade livsmedelsaffärer (ex. Ica maxi i nacka).

Nyponskalsmjöl 5
 

 
Nyponskalsmjöl 7