Hoppa till innehåll

Påskveckan och 5 år som mamma!

Hoppas ni har haft en bra påsk! Vi har mest hängt hemma, då det är lite svårt att göra något alls nu när man helst inte ska äta ute, leka inomhus eller umgås för många. Vi har i alla fall.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hoppas ni har haft en bra påsk! Vi har mest hängt hemma, då det är lite svårt att göra något alls nu när man helst inte ska äta ute, leka inomhus eller umgås för många. Vi har i alla fall hunnit träffa både mina föräldrar och barnens farmor med hund. Jag tror hunden var mest populär om man säger så! På påskafton och påskmat lyckades jag svänga ihop (nåja, köpt färdigt) en hel del gott som bland annat olika laxar, små pajer, ägghalvor och så även svampfylld smördeg som farmor tog med. Jag hade också bakat en mjuk chokladkaka som jag serverade med grädde (får visa senare)!
 
Men för vår del har föregående vecka inte bara inneburit påsk – utan Vincent har även fyllt fem år (och jag har därmed varit mamma i fem år)! Pga ett visst litet virus så har vi inte haft något kalas än, men lite firande med familjen har vi ändå lyckats ha! Och Vincent har som vanligt fått stora mängder lego – hans favorit i hela världen. Snart kan vi nog bygga ett helt hus (som vi kan bo i) av lego!

 
Men fem år – jag tycker verkligen att jag har varit mamma i all oändlighet, inte bara fem ynka år. Jag kan inte ens tänka mig hur livet var innan! Och sååå mycket som har hänt och förändrats på dessa år.

2015 – Jag blev föräldraledig från min fasta tjänst som finanscontroller och därefter sade jag upp mig till förmån för mitt egna företag. Och så fick jag Vincent såklart. Samma år gjorde jag två böcker och arbetade sjukt hårt med Baka Sockerfritt. Jobbade när Vincent sov, vilket ändå är en del när dom är så små.
2016 – Jag var deltidsföräldraledig och började under hösten jobba. 50 % som konsult (PR&Sociala medier), 20 % som marknadsassistent och resten (+lite till) med mitt företag. Phu, det var tufft! Lägg till ett rätt krävande barn på det. På hösten blev jag även gravid med Aline.
2017 – Jobbade gärnet, men valde att avsluta min 50 % tjänst som konsult. Och så föddes Aline under sommaren! Det var inte lätt att vara heltid föräldraledig, ha TVÅ barn och vara företagare samtidigt. Det kan jag lova.
2018 – Under våren bestämde jag mig för att äntligen satsa på mitt intresse för trading, och det var ju fantastiskt bra det! Jag var föräldraledig på 60%, resterande tiden arbetade jag med trading, baka sockerfritt samt jobbade tre timmar i veckan som marknadsassistent/sociala medier. Och jag började längta tillbaka rejält till att få börja jobba mer än bara 40%, för det var lite för lite tid att hinna med allt jobb på.
2019 – Aline började förskola, men vi var hemma konstant fram till oktober kändes det som pga sjukdomar, ledighet och brytna ben. Mot vintern började det äntligen lugna ner sig! 
2020 – Yes, livet börjar stabilisera sig!
Corona: “Hold my drink”. 
 
 
Påskveckan och 5 år som mamma! - Baka Sockerfritt