Hoppa till innehåll

Porslinspapegojan

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Något som jag tycker är kul och älskar är när folk jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Något som jag tycker är kul och älskar är när folk jag känner är, eller börjar bli, ”entreprenöriga”. Det kan handla om att de vill starta något eget på sidan av jobbet, går i tankar över att starta eget, eller så är de redan renodlade entreprenörer och har drivit eget sedan länge. Oavsett tycker jag det är superkul, och kan se en passion liknande min egen hos dessa personer, och det tycker jag är inspirerande! Tyvärr har jag alldeles för få i min bekantskapskrets som driver eget/vill driva eget, och jag vill gärna hitta fler.  

Arturs mamma, har sedan länge drivit eget. Hon gör egen must, vinäger, sylt, torkar svamp/frukt och massor av annan härlig mat. Underbart – och gott! Utöver denna ”gren” med mat, har hon alltid varit väldigt intresserad av… vad ska vi säga… gamla värdefulla grejjor. Att gå på loppis och göra riktiga fynd, är hon riktigt, riktigt bra på. Tänk ett vackert sett med kaffekoppar och fat, och roliga retro barnleksaker (nu nämner jag saker som jag, Artur och Vincent har fått!). 

Hur kul det än är att göra fynd, är ens hem bara X antal kvadratmeter stort. Så vet ni vad hon har gjort? Tillsammans med Arturs brorsa (hennes son Viktor) och hans sambo, har de skapat webbshopen Porslinspapegojan med bland annat alla dessa fynd. Hur häftigt är inte det (Vincent, om du läser detta när du blir stor, var god att ta åt dig hinten)?! Jag tycker givetvis att detta är en fantastisk idé. Inte bara för att jag nu har fler entreprenörsvänner (vilket förstås är en stor bonus), utan också för att det är stora kunskaper och passioner som kommer till användning! Dessutom är det Viktor som har gjort min logga, och det är han som står bakom designen på Porslinspapegojans hemsidan (samt alla foton där)! Snyggt va? Då talar jag både om min logga och deras hemsida.

Så kika in Porslinspapegojan! Här kan du lätt botanisera i bland annat porslin, glas, möbler, krukor och lampor. Tips, tips!

 
 
porslinspapegojan
 
Möbler
 
 
porslinspapegojan
 
Krukor