Hoppa till innehåll

Raw Kakao

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag har fått baka extra mycket raw chokladbollar till Bagatelle.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Jag har fått baka extra mycket raw chokladbollar till Bagatelle Café (Kungshallen), för de går åt i en rasande fart. Det är så roligt! Jag tycker de är väldigt goda, så jag är heller kanske inte jätteförvånad, om än väldigt, väldigt glad. När jag gör mina bollar så är allt så klart raw, och jag använder raw kakao istället för vanlig. Skillnaden är att den inte är rostad (upphettad) och därmed bibehåller mer näring och nyttigheter. Jag har just tagit slut på min förpackning med raw kakao, och hämtade faktiskt igår ett nytt paket på Gryningen av deras raw kakao. Välbehövligt till nästa leverans!  Recept på dessa bollar går att finna i mitt andra e-Magasin, men då i form av Raw Chokladbarer. 
 

Vad är det egentligen för skillnad på vanlig kakao och raw kakao? 

Kakaon som malts sönder från kakaobönan kan köpas i antingen rostad eller naturlig som rå/raw. Den vanligaste kakaon som går att köpa är idag rostad, vilket den görs i hög temperatur som i sin tur leder till att vissa näringsämnen tyvärr försvinner. Rå kakao är rostad under 40 grader och har därmed bevarat sina näringsämnen, och anses därför vara ett så kallt ”superfood”, sprängfyllt med nyttigheter! Just rå kakao sägs innehålla upp till fyra gånger mer antioxidanter än vad vanlig rostad kakao gör.

 
Raw Kakao 5
 
Raw Kakao 7