Hälsomugcake med banan
En mugcake slinker för min del ner i varje fall fem av veckans sju dagar. Det är ju både så gott och så enkelt, att jag inte kan låta bli! Här finner ni ett recept på en mejerifri mugcake som är sötad med banan och dadlar, och bakad utan matfett. Jag har smaksatt smeten med lite kardemumma,…

En mugcake slinker för min del ner i varje fall fem av veckans sju dagar. Det är ju både så gott och så enkelt, att jag inte kan låta bli! Här finner ni ett recept på en mejerifri mugcake som är sötad med banan och dadlar, och bakad utan matfett. Jag har smaksatt smeten med lite kardemumma, vilket sitter fint tillsammans med banansmaken.

Hälsomugcake med banan
1 ägg
1 banan
30 gram dadlar (ca 3 stycken)
2 msk havregryn
½ tsk bakpulver
1 tsk agavesirap
1 krm kardemumma
Mixa samman alla ingredienser. Smörj en kopp och häll i smeten. Värm i mikrovågsugn i 2 minuter.
