Hoppa till innehåll

7 saker som gör mig glad

Inspiration till detta inlägg fick jag från Sara på Träningsglädje, som listade saker som hon behöver för att må bra. Jag tycker att det är intressant att läsa, samtidigt som det är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Inspiration till detta inlägg fick jag från Sara på Träningsglädje, som listade saker som hon behöver för att må bra. Jag tycker att det är intressant att läsa, samtidigt som det är bra att då och då ransaka sig själv. Vad mår jag bra över? Vad gör mig glad? Kanske kan jag göra lite ändringar i mitt liv för att få in mer av detta! 
 
Obs. jag kommer inte ta upp saker som fred i världen eller liknande (hur mycket jag än skulle vilja det), utan faktorer som jag själv kan påverka/där jag är i fokus.
 
 
– Hur mycket jag än älskar min underbara lilla familj och mina vänner, är det välbehövligt att då och då få vara själv. Jag har alltid varit i behov av egentid, och har haft svårt att umgås med folk för länge. Planen är att när Artur kan vara hemma mer, så ska jag få möjlighet att jobba själv och komma iväg hemifrån oftare. När Vincent blir större känns det dessutom lättare att lämna bort honom några timmar här och där till andra (såsom hans mormor och morfar).

– Mitt företag är en av mina största ljuspunkter i livet. Att JAG har skapat något som JAG kan tjäna pengar på (hoppas jag) och som är till nytta för andra är fantastiskt. Jag är så pepp på detta, och jag längtar till att få jobba. Två av de största glädjepunkterna i företagandet är när jag får positiv respons från er därute och när jag landar ett nytt samarbete. 
 
 
 
7 saker som gör mig glad - Baka Sockerfritt
 
 
 
– Träning kan verkligen få mig sprudlande glad. Allra bäst är förstås en rolig träningsform såsom step. Och det kan göra mig extra kreativ! Ibland känns det som om livet leker och att ingenting är omöjligt när jag kör ett roligt steppass. Hejja endorfiner! Idag tränar jag två “riktiga” träningspass i veckan (jag bortser alltså från promenader). I framtiden ska jag satsa på i alla fall minst tre. Jag inser att det kan vara svårt att nå upp till mer än så när man har barn. Detta ska såklart kompleteras med promenader och lek med Vicnent, vilket gör sitt.
 
– Att socialisera mig med vänner muntrar upp mig och får mig att tänka på annat. Det är minst sagt ett välbehövligt avbrott i vardagen! Om vi bortser från bebisträffar gör jag inte det så ofta. Kanske borde jag vara bättre på det! Men jag är rätt bekväm av mig och tycker inte om att åka till stan med Vincent. Dit åker jag helst själv!
 
 
7 saker som gör mig glad - Baka Sockerfritt
 
Jag och mina vänner är fikaexperter!
 
 
 
– Tidigare har jag älskat att laga mat. Jag lagde ofta mat till min familj när jag var liten och bodde hemma. (Ankedot: Vet ni förrsten att det var jag som lagade all mat och bakade alla bakverk till min student?). Under de senaste åren, har matlagningen hamnat i skymundan. Att studera/jobba/vara mammaledig i kombination med att driva eget gör att tiden inte räcker till. Jag hoppas att “laga mat”-glädjen återfinner sig igen när jag inte hela tiden känner mig begränsad av tiden. Kanske jag till och med orkar mig på att göra ett matschema för veckans matlagning! Som det är nu blir det oftast väldigt lätta middagar, och speciellt stor varation har vi inte heller.
 
 – Något som gör mig glad och som jag gör ofta är att baka (surprise!). Det är som terapi för själen. Jag har alltid älskat att baka, även om det till en början var med socker och vetemjöl. Har jag möjlighet och tiden så bakar jag mer än gärna varje dag (vilket inte alltid går såklart)! Dock ser jag fram mot att inspireras till nya bakverk. Jag har varit lite dålig på det under senaste månaderna känner jag. 
 
– Vincent. Han gör mig verkligen harmonisk (ibland, inte alltid såklart), och är såklart en av mina “meningar med livet”. 
 
 

7 saker som gör mig glad - Baka Sockerfritt