Hoppa till innehåll

9 saker ni inte visste om mig

Nåja, kanske ni inte vet dessa saker om mig. Jag tycker alltid det är kul att veta mer om personerna bakom bloggarna jag läser, så här kommer en sådan lista!     – Ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nåja, kanske ni inte vet dessa saker om mig. Jag tycker alltid det är kul att veta mer om personerna bakom bloggarna jag läser, så här kommer en sådan lista!
 
 
Ett stort intresse jag har, förutom bakning och träning, är sparande. Sparande av pengar alltså (inte som när jag var liten och “sparade” på godis/sudd/glasspinnar/kapsyler/pokémonkort/hockeykort/spice girlskort/bakstreetboyskort etc i all evinnerlighet). Redan när jag var liten tyckte jag de var kul att “spara på pengar” (tja, jag sparade ju redan på allt annat, så varför inte pengar liksom), och var inte sen med att låna ut kontanter till mamma när hon bara hade pengar på sitt kort. Givetvis tog jag 10 % ränta. Per dag. Idag har jag liite mer än de där hårt förvärvande hundralapparna. Mitt mål är att ha tillgångar värda minst en miljon inom ett par år. Det mesta har jag då lyckats “tjäna” på bostadsköp (det mesta är alltså inte rena pengar på banken *I wish*). En del har jag också kunnat spara från mitt tidigare jobb. Pengarna kommer alltså inte från mitt nuvarande företag, så långt har jag inte kommit. Än. Min förhoppning är även att prata om sin privatekonomi inte kommer vara lika tabu snart.
 
Det finns en dokusåpa som jag kan tänka mig att vara med i. Det är Let’s dance (ha, som om jag någonsin skulle få förfrågan att vara med där). Jag ääälskar att dansa, och jag skulle tycka det var fantastiskt kul att få dansa så intensivt och lära mig så mycke på kort tid (jag skulle säga att mitt bästa minne är det kinetiska, det som gör att min kropp kommer ihåg snabbare/bättre än min hjärna). Det här med att dansa för hela Sverige är kanske inte lika kul…
 
Jag går hellre på fina restauranger än reser. Åh, de summorna som jag lagt ner på restaurangbesök (och som jag därmed också fått min man att lägga ner på dessa besök). De skulle ha täckt många resor (lite beroende på resemål dock…). Däremot är jag inte så mycket av en “reseperson”. Jag är rätt bekväm av mig, och det räcker gott och väl med att resa en gång per år om ens det (nu med barn lär det dröja säkert tio år). Min favoritrestaurang, som också är den dyraste, är Frantzén (tidigar Frantzén Lindeberg). Åh, den maten alltså… Och den servicen och upplevelsen! En bra restaurag handlar inte bara om maten. Utan det är så mycket mer… När barn(en) är stora (större) och jag rik, då jäklar ska det besökas restauranger!
 
 
9 saker ni inte visste om mig - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag är kort med mina 158 cm. 
 
Jag brukar tänka i bloggtankar. Alltså som om jag hade bloggat just då. Himla bloggskada. Jag har ju trots allt bloggat på ett eller annat sätt seda jag var precis fyllda 16 (10 år snart!).
 
Jag har hellre några få nära vänner, än många bekanta. Mina närmsta vänner är de som dragits med mig sedan typ urminnestider! Jag har haft dessa som vänner sedan jag föddes, respektive förskola respktive lågstadiet. Mina två nyaste vänner om jag träffar hyfsat regelbundet skulle jag säga att jag fann för sju respektive två år sedan. 
 
Jag älskar att arbeta eller på annat sätt göra nytta. Att bara hänga runt är verkligen inte min grej.
 
Jag har alltid varit den blyga och glada tjejen. Det förstnämnda kan förvåna många, eftersom detta kanske inte är  ett “blygt jobb” om ni förstår vad jag menar.
 
Jag vill ha minst två barn, eventuellt tre!
 
 
Om du har någon fråga – ställ den!
 
 
 
 
9 saker ni inte visste om mig - Baka Sockerfritt