Hoppa till innehåll

Älskade havrebollar!

    Sponsrat samarbete med N!CK’S     Havrebollar – något som har varit mitt paradbakverk sedan åldern av typ 12. Älskar, älskar och gör det gärna minst en gång.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S
 

 
Havrebollar – något som har varit mitt paradbakverk sedan åldern av typ 12. Älskar, älskar och gör det gärna minst en gång per månad! Om jag som tolvåring gjorde en variant av något åt det mer onyttiga hållet, gör jag det som tjugoåttaåring utan tillsatt socker. Såklart!
 
Om man jämför med chokladbollar har havrebollar en mer krämig konsistens. Både för att det är vätska i smeten men också för att havregrynen slås sönder när den vispas med elvisp. Jag gillar verkligen den där krämigheten! Chokladsmaken är också mindre påtaglig – det blir som en ljus variant av chokladboll. Istället för chokladdryck med 80% socker så som det brukar vara i många havrebollsrecept, använder jag ett mer hälsosamt alternativ – N!CK’S Chocodrink. Det är en chokladdryck helt utan tillsatt socker som förutom att baka med passar fint att både göra helt fantastiskt god varm och kall choklad med.
 
Sist men inte minst rullas havrebollarna i riven kokos! Eller om man som jag vill spica upp det lite kan man dessutom rulla dom i chocodrink, hackade pumpafrön, hackad choklad eller något annat som är fint och gott.
 
Som ni kanske ser på bilderna är havrebollar ett uppskattat bakverk både till och för barn – det vill säga både att baka och äta! Jag kan lova att Aline ville äta upp dom alla. Vilket hon såklart inte fick! Hon måste ju spara några till sin brorsa…
 
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Havrebollar – ca 12 stycken

60 gram rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl mjölk
1-2 msk kaffe (går bra att byta mot vatten)
ca 1 ½ msk N!CK’S Chocodrink
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver 

Rulla i:
riven kokosN!CK’S ChocodrinkN!CKS chocolate, hackade pumpafrön/mandelspån

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ havebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få konsistensen att bli lite hårdare. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos eller annan garnering. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 
 
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt
 
Älskade havrebollar! - Baka Sockerfritt