Hoppa till innehåll

“Alla hjärtans dag”-kakor

Snart är det alla hjärtans dag (på lördag), och jag tänkte bjuda på en söt kaka som jag format till ett hjärta! Formen fick jag till genom att ta ut varje kaka med en pepparkaksform. Halva.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Snart är det alla hjärtans dag (på lördag), och jag tänkte bjuda på en söt kaka som jag format till ett hjärta! Formen fick jag till genom att ta ut varje kaka med en pepparkaksform. Halva kakan är neutral (vanilj), medan den andra halvan är smaksatt med kakao. En lite extra festlig kaka tycker jag att detta bidrar till! Och den passar såklart bra till alla dagar, fastän det inte är alla hjärtans dag.

 
Idag har jag bakat hälsosamma scones, tränat framför min träningsvideo, bakat inför en leverans och sedan har jag även hunnit med en fika med systers familj och mina föräldrar!
 
 
"Alla hjärtans dag"-kakor 5
 

Kärlekskakor – 8 till 10 stycken

40 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
ca 2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk kakao

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra, förutom kakao. Blanda noga ut detta med smöret. Dela degen i två delar och blanda kakao i den ena. Ta en liten degklump utav varje deg och forma till en cirkel på en plåt ed bakplåtspapper (så att varje deg blir en halvcirkel). Ta ut ett litet pepparkakshjärta av denna cirkel. Gör likadant med övriga kakor till degen tar slut. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills kakorna får färg.

"Alla hjärtans dag"-kakor 7