Almond butter cups
Underbart chokladgodis med en härlig blandning av sött och.. Läs mer

Underbart chokladgodis med en härlig blandning av sött och salt!
30 minuter + tid för att stelna
Portioner: 15 - 20 stycken
Ingredienser
Chokladbotten:
- 25 gram rumsvarmt smör
- ¾ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 ½ msk sötning
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 1- 1 ½ tsk kakao
Fyllning:
- Salt mandelmör
Toppa med:
- ca 40 gram ljus choklad
- ca 40 gram mörk choklad
- ev. ett par tsk kokoslja att blanda med chokladen
Instruktioner
- Chokladbotten, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna.
- Tryck ut degen i bottnen på smöbrödsformar eller minumiffinformar. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter (håll noga koll)
- Fyllning och topping, Låt kakorna svalna och toppa sedan bottnen med ca 1 tsk mandelsmör.
- Smält respektive choklad var för dig, gärna med en klick kokosolja.
- Fördela först den ljusa chokladen på kakan och nötsmöret, och sedan den mörka
- Låt chokladen stelna i kylskåp (ev. i frysen om det ska gå riktigt snabbt). Ta bort pappret.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!