Annas banankaka
Enklaste och godaste banankakan jag vet đđ Som alltid Ă€r receptet mjölkfritt, Ă€ggfritt (veganskt), naturligt glutenfritt och utan tillsatt socker.. LĂ€s mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-banankaka.jpg)
Av
Anna Winér
Enklaste och godaste banankakan jag vet đđ Som alltid Ă€r receptet mjölkfritt, Ă€ggfritt (veganskt), naturligt glutenfritt och utan tillsatt socker â€ïž
![Annas banankaka 2 Annas banankaka 1](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-banankaka-1-240x300.jpg)
![Annas banankaka 4 Annas banankaka 3](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-banankaka-2-240x300.jpg)
![Annas banankaka 6 Annas banankaka 5](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/annas-banankaka-2-1-240x300.jpg)
25 m
Kategorier: Ăggfritt, Baka med frukt, Bakverk, Mejerifritt, Mjuka kakor, Veganskt
Ingredienser
- 2 dl mosad banan ej övermogen
- 1,5 dl nötsmör
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumhusk
- 1 tsk kanel eller pepparkakskrydda
SmörkrÀm
- 75 g vÀxtbaserat smör rumsvarmt
- 1 dl sukrin melis
Instruktioner
- Mixa alla ingredienser slÀtt.
- Klicka upp smeten i en form (jag anvÀnde bakbalkar).
- GrÀdda mitt i ugnen pÄ 200 grader i 15-20 minuter.
SmörkrÀm
- Vispa smöret luftigt och vitt i en bunke.
- TillsÀtt sukrin melis under vispning.
- Bred smörkrÀmen över kakan!
Anteckning
Tips! Gillar du inte banansmak sÄ vÀlj grönare bananer.
Jag anvÀnde cashewnötssmör i smeten dÄ den ger en mild nötig smak utan att ta över.
Har du provat receptet?NĂ€mn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!