Hoppa till innehåll

Annas Chokladkakor

Härliga kakor med generösa mängder choklad är alltid omtyckta. Denna variant är både fri från gluten och vegan/mjölkfri, och innehåller inget tillsatt socker om du väljer vegetabiliska och.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Härliga kakor med generösa mängder choklad är alltid omtyckta. Denna variant är både fri från gluten och vegan/mjölkfri, och innehåller inget tillsatt socker om du väljer vegetabiliska och sockerfria ingredienser.

20 m
3 av 2 röster
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Nötfritt, Småkakor, Veganskt
Portioner: 42 stycken
Författare: Anna Winér

Utrustning

Ingredienser 

Instruktioner

  • Vispa ihop växtbaserat smör, sötning, vaniljpulver och en nypa salt tills det bildar en luftig smet.
  • Tillsätt växtbaserad mjölk och fortsätt vispa på hög hastighet tills ingredienserna precis blandas.
  • Använd en slickepott för att försiktigt vända ner mjölblandningen, som är blandad med bakpulver.
  • Tillsätt även cirka 150 gram av de valda chokladbitarna och blanda försiktigt.
  • Forma ungefär 42 bollar och placera dem på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och placera dem glest på bakplåtspappersklädda plåtar.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter vid 200 grader.
  • Strö över resterande chokladbitar på kakorna medan de fortfarande är varma.
  • Låt kakorna sedan svalna helt på plåtarna.

Anteckning

Byta ut ingredienser
– Inte vegan? Byt ut växtbaserad mjölk och växtbaserat smör mot vanlig mjölk och smör.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!