Hoppa till innehåll
Open navigation

Annas kanelbullar

Dessa kanelbullar blir otroligt saftiga och goda. Dom är inte bara glutenfria, utan även veganska och utan tillsatt socker. För dig som inte är vegan, så är det enkelt att använda vanligt Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Dessa kanelbullar blir otroligt saftiga och goda. Dom är inte bara glutenfria, utan även veganska och utan tillsatt socker.

För dig som inte är vegan, så är det enkelt att använda vanligt smör istället för växtbaserat smör till exempel.

Receptet använder Annas basmix som mjöl som absolut är värt att beställa hem.

Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 16 bullar
Författare: Anna Winér

Utrustning

  • Köksassistent

Ingredienser 

Fyllning:

Instruktioner

  • Värm växtbaserat smör, fibersirap, vatten och kardemumma till 37 grader och häll upp i en bunke.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
  • Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
  • Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Rulla ihop och skär i bitar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  • Låt kanelbullarna svalna på galler under bakduk.

Anteckning

På bilderna så har det använts pärlsocker för bildens skull. Det går att byta ut mot riven kokos till exempel om man ska göra det utan tillsatt socker.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!