Äppelhalvor med toscatäcke
Eftersom jag tycker september är en riktig höstens månad vill jag tipsa er om fräscha och goda ugnsbakade äppelhalvor som är toppade med ett segt och karamellaktigt lager.. Läs mer


Eftersom jag tycker september är en riktig höstens månad vill jag tipsa er om fräscha och goda ugnsbakade äppelhalvor som är toppade med ett segt och karamellaktigt lager tosca med mandelspån. Smart är att receptet passar fint både som mellanmål och dessert!
I detta recept används fibersirap honey eller gold för att få till toscans klassiska smak och konsistens, vilket eventuellt kan bytas ut till honung (men då blir förstås smaken och konsistensen lite annorlunda). Äppelhalvorna serveras gärna med grädde eller någon smarrig (vanilj)glass utan tillsatt socker. Höstigt värre!

Toscaäpplen – 2 till 4 portioner
2 äpplen
½ dl vispgrädde
¾-1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
1 ½ msk mandelmjöl
1 ½ msk fibersirap gold
Sätt ugnen på 175 grader. Skär äpplena i mitten och kärna ur (låt botten vara kvar). Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter. Koka upp grädde och fibersirap. Rör ner resterande ingredienser. Konsistensen ska vara tjock. Fördela toscan på äppelhavorna. Grädda ytterligare 15 minuter (se till att det inte bränns). Servera ljumna tillsammans med grädde eller glass utan tillsatt socker.
