Hoppa till innehåll

Äppelkaka med smak av mazarin

Saftig och luftig äppelkaka med en mild smak av mazarin. För att få det lilla extra har jag penslat kaka med smält Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Servings: 5 portioner

Ingredienser 

Valfri pensling:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  • Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp
  • Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet.
  • Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.
  • Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan
  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!