Äppelkaka med smak av mazarin
Saftig och luftig äppelkaka med en mild smak av mazarin. För att få det lilla extra har jag penslat kaka med smält Läs mer

30 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Servings: 5 portioner
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 litet äpple
- 35 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 3 msk havremjöl
- 3 msk rismjöl
- 2 msk sockerersättning
- 1 tsk bakpulver
- ca 1 krm vaniljpulver
- ca 4 droppar bittermandelarom
Valfri pensling:
- 10 gram smör
- ½ tsk sockerersättning
- 1 krm kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet.
- Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!