Äppelkaka med toscatäcke
Priset för alla tiders bästa äppelkaka här på bloggen ger jag till min supersaftiga äppelkaka med tosca som jag gjorde förra året! Alltså huuuur god?! Den är.. Läs mer



Äppelkaka med toscatäcke – ca 6 bitar
Kaksmet:
3 ägg
1 litet äpple
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
Kokostosca:
50 gram smör
2 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
2 msk fibersirap honey/gold
ev. 1 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Skär ett äpple i tunna skivor och tryck ner i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Medan kakan förgräddas görs toscan.
Kokostosca
Sjud smör, vispgrädde och fibersirap under ca 5-10 minuter. Rör ner riven kokos och söta eventuellt extra. Fördela toscan försiktigt på den förgräddade äppelkakan. Grädda nu kakan i mitten av ugnen i 25 minuter till. Lägg på en bit aluminiumfolie/bakplåtspapper ovanpå om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna.
