Hoppa till innehåll
Open navigation

Äppelmuffins med crunch

Detta är ett recept på muffins där jag har rivit äpple på ett rivgärn istället för att bara skära det i bitar. På detta sätt blir smaken mer jämn och muffinsen/bakveret blir extra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Cupcakes & Muffins
Portioner: 4 muffins
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Muffinssmet, Smält smöret. Finhacka pecannötter och blanda med övriga torra ingredienser.
  • Riv ett äpple utan skal tills du får 100 gram rivet äpple och blanda ner detta.
  • Rör även ner ägg, grädde och smör till en smet. Fördela smeten i fyra muffinsfromar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar)
  • Crunch, Hacka nötterna i önskad storlek och blanda med riven kokos, sötning och vaniljpulver. Blanda ner rumsvarmt smör till en deg.
  • Fördela degen som smulor över muffinsen
  • Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15-16 minuter. Men se noga till att crunchet inte blir bränt (lägg då lite aluminiumfolie ovanpå eller sänk temperaturen). Muffinsen kommer vara ganska kletiga, men lägg muffinsen i kylen ett par timmar och de kommer att blir perfekta!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!