Äppelmuffins med crunch
Detta är ett recept på muffins där jag har rivit äpple på ett rivgärn istället för att bara skära det i bitar. På detta sätt blir smaken mer jämn och muffinsen/bakveret blir extra.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Cupcakes & Muffins
Servings: 4 muffins
Ingredients
- Muffinssmet
- 60 gram smör
- 4 msk vispgrädde
- 1 ägg
- 100 gram rivet äpple
- 40 gram pecannötter
- 4 msk kokosmjöl
- 6 - 7 msk stevia strö
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- Crunch
- 20 gram valfria nötter ex. hasselnötter
- pecannötter
- 30 gram rumsvarmt smör
- 1 krm vaniljpulver
- 2 ½-3 msk stevia strö
- ca 6 msk riven kokos
- 2 krm kardemumma
Instructions
- Muffinssmet, Smält smöret. Finhacka pecannötter och blanda med övriga torra ingredienser.
- Riv ett äpple utan skal tills du får 100 gram rivet äpple och blanda ner detta.
- Crunch, Hacka nötterna i önskad storlek och blanda med riven kokos, sötning och vaniljpulver. Blanda ner rumsvarmt smör till en deg.
- Fördela degen som smulor över muffinsen
- Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15-16 minuter. Men se noga till att crunchet inte blir bränt (lägg då lite aluminiumfolie ovanpå eller sänk temperaturen). Muffinsen kommer vara ganska kletiga, men lägg muffinsen i kylen ett par timmar och de kommer att blir perfekta!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!