Hoppa till innehåll
Open navigation

Äppelmuffins med crunch

Detta är ett recept på muffins där jag har rivit äpple på ett rivgärn istället för att bara skära det i bitar. På detta sätt blir smaken mer jämn och muffinsen/bakveret blir extra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta är ett recept på muffins där jag har rivit äpple på ett rivgärn istället för att bara skära det i bitar. På detta sätt blir smaken mer jämn och muffinsen/bakveret blir extra saftigt. För att göra allt ännu bättre toppade jag det hela med att strö på lite "crunch"!
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Cupcakes & Muffins
Portioner: 4 muffins
Författare: admin

Ingredienser 

  • Muffinssmet
  • 60 gram smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • 100 gram rivet äpple
  • 40 gram pecannötter
  • 4 msk kokosmjöl
  • 6 - 7 msk stevia strö
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • Crunch
  • 20 gram valfria nötter ex. hasselnötter
  • pecannötter
  • 30 gram rumsvarmt smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ½-3 msk stevia strö
  • ca 6 msk riven kokos
  • 2 krm kardemumma

Instruktioner

  • Muffinssmet, Smält smöret. Finhacka pecannötter och blanda med övriga torra ingredienser.
  • Riv ett äpple utan skal tills du får 100 gram rivet äpple och blanda ner detta.
  • Rör även ner ägg, grädde och smör till en smet. Fördela smeten i fyra muffinsfromar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar)
  • Crunch, Hacka nötterna i önskad storlek och blanda med riven kokos, sötning och vaniljpulver. Blanda ner rumsvarmt smör till en deg.
  • Fördela degen som smulor över muffinsen
  • Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15-16 minuter. Men se noga till att crunchet inte blir bränt (lägg då lite aluminiumfolie ovanpå eller sänk temperaturen). Muffinsen kommer vara ganska kletiga, men lägg muffinsen i kylen ett par timmar och de kommer att blir perfekta!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!