Hoppa till innehåll

Äppelpepparkaka

Nu är det bara en vecka kvar till jul! Helt otroligt! Jag vill bara stanna tiden och baka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu är det bara en vecka kvar till jul! Helt otroligt! Jag vill bara stanna tiden och baka med saffran hela dagarna… Ljuvliga tanke! Det tråkiga är väl att jag inte kommer att få någon vit jul i år, om inte ett mirakel inträffar. Vad jag älskade de tidigare (två?) åren då det var rejält med fin snö på marken! Hur som helst, jag har i varje fall fått lit julkänsla, trots det varma vädret. Förmodligen mycket tack vare att jag bakat massor av julrecept och haft julfikor de senaste tre helgerna. Jag tänkte spinna vidare på julrecepten (såklart) även idag, och lägger därmed upp en äppelkaka med smak av pepparkakskrydda! Bra kombination kan jag lova! Dessutom är den helt utan mejerier. Servera kakan med exempelvis vispad grädde, sockerfri vaniljsås eller sockerfri glass (om du tål mejeriprodukter vill säga)!
 
 
Äppelpepparkaka - Baka Sockerfritt
 

Äppelpepparkaka

½ litet äpple
1 ägg
1 ½ msk olja
2 msk hett vatten
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
ca 2-3 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ½ krm pepparkakskrydda
1 krm kanel

extra kanel + sötning att strö över kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom äpplet. Smörj och bröa en 12 cm stor springform och fördela i smeten. Tvätta äpplet (skala eventuellt) och skär mindre bitar av det och tryck ner i smeten. Strö över lite extra kanel och sötning. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Äppelpepparkaka - Baka Sockerfritt