Årets första pepparkakor!
I gårdagens snökaos passade jag på att omfamna vinterkänslan och baka pepparkakor! Hälsosamma givetvis. Jag hade verkligen tur att jobbade hemifrån igår. Annars hade jag verkligen haft problem.. Läs mer

I gårdagens snökaos passade jag på att omfamna vinterkänslan och baka pepparkakor! Hälsosamma givetvis. Jag hade verkligen tur att jobbade hemifrån igår. Annars hade jag verkligen haft problem att ta mig till jobbet! Men åter till pepparkakorna. Det är ett recept som jag skapade föregående år, och som har blivit mitt bästa recept på hälsosamma pepparkakor. De är supergoda och har den där knapriga konsistensen som man (jag) vill att pepparkakor ska ha. Det var riktigt härligt att se snön falla (storma) och baka pepparkakor! Minus för att jag packat ner kaveln (vi flyttar), och fick använda en hård pappersrulle… Men det gick det med!
Som ni ser på bilderna nedan har jag garnerat pepparkakorna med en slags kristyr. Jag vill höja ett varningens finger om att jag gjorde detta för att det skulle bli fint på bild (tveksamt så här i efterhand), och det är inte så gott att äta. Hur som helst gör du denna kristyr väldigt enkelt genom att blanda 1 dl surkin melis med två tsk vatten.
Tips: Receptet går lätt att flerdubbla!

Hälsosamma Pepparkakor – ca 12 stycken
15 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk fibersirap gold
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ tsk pepparkakskrydda
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold. Rör ner smör och låt smöret smälta. Blanda alla torra ingredienser och rör ner detta. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte för tunt). Ta ut pepparkakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn i ca 8 minuter. Låt svalna.



